Stedenmoeheid

23 mei 2024 - Antibes, Frankrijk

Gek woord, maar het dekt de lading.

Vandaag uit Lucca vertrokken.

Gracht in LuccaLucca heeft een gracht🥹

Langs de kust, de A12 met A3 gereden. Afwisselende doorkijkjes op prachtig groen middelgebergte rechts en de Middellandse Zee links. Heel veel, echt heel veel tunnels. Rond Genua gigantische stortbuien en net voor de grens met Frankrijk lagen de hagelstenen in de berm.

Halverwege de middag reden we Antibes binnen. Ingecheckt in hotel Le Collier. Op loopafstand van de haven en het centrum.

En de zon begon weer te schijnen 🎉🎶☀️

Dus met de benenwagen richting centrum. Langs de haven met giga jachten.

Baggerschuiten

Het ene nog groter en extravaganter dan de andere. Er lag er nog een te koop .....🤪

In het centrum gezellige smalle straten,

Entre les deux rues

veel eettenten, winkel, galeries ..... en heel veel mensen. Ook veel deftig aangeklede mensen 🙄

Bougainvillea

Prachtig bloeiend. De eerste 😍

Op de gevel van een bakkerswinkel dit leuke ijzerwerk

Le boulanger

Na de stad over een oude kademuur gelopen. Nog grotere, duurdere boten zien liggen *

Antibes plage

Heerlijk strand, knalblauwe lucht .... huh hebben we vandaag regen gehad?

Een kunstwerk van Jaume Plensa: 'Nomade'

Nomade

Gemaakt van alle letters van het alfabet.

Nomade 2Uit 2010

Daarna overheerlijke Provence rosé gedronken en daarbij heerlijke verse vis gegeten.😋

La Gravette

* Toen we weer richting hotel liepen kwamen er meerdere politiemotorrijders aan met blauw zwaailicht. Daarachter een stuk of 8 zwarte glimmende bolides met daarin mannen uit Arabische landen. Zij gingen richting de reusachtige luxe baggerschepen. Wat een circus 🤭

Stedenmoe. Morgen naar de B&B van nicht Els en haar man Henri. In de natuur, tegen de Franse Alpen aan. Weg van verkeersdrukte, kerken, gebouwen, veel mensen. Mmmm zin in.

1. Thes:
    24 mei 2024
    Antibes! Daar ging ik heen met mama toen ik 12 werd. Wat leuk zeg!

Daar kun je orka's zien 😜
  2. Bea de Rijke:
    27 mei 2024
    Daar ben ik ook weer eens een keer. Alles gevolgd zonder reactie...
    Heel herkenbaar voor mij is de blog met die tunnels...eindeloos...alsof het nooit ophoudt, of juist wel ophoud, maar dan is het weer oponthoud. In ieder geval heb ik het onthouden!
    En een prangende vraag: is er ook een weegschaal aan oord?!
    Ik word van het lezen en zien al dik. Jullie zijn in ieder geval wel dikke maatjes!
    Dat neem je in ieder geval mee naar huis.
    Heerlijk om van mee te genieten.