Humor in de kunst zien

17 mei 2024 - Rotterdam, Nederland

Vanochtend hebben we in het groooote Uffizi museum het 'een en ander' aan kunst gezien. We begonnen buiten:

Deze kantVoorkeur voor deze kant?

Of deze kantOf spreekt deze kant meer aan. Oftewel: zoek de verschillen.

Binnen was de opdracht: kunnen we, individueel, binnen de snelste tijd waarin de marathon wordt gelopen, het museum door. Met als mogelijkheid om bonuspunten te verdienen. Dankzij de zoekopdracht van Margriet naar speciale objecten: 1. de geboorte van Venus. 2. Judith onthoofdt Holofernes. 3. Venere di Urbino.

BukkenBukken!!!!!!

De discuswerpen. Net de limiet voor de Olympics niet gehaald.

VoetverzorgingSplinter (Chabot?)

Zo zit ik elke avond mijn voeten te verzorgen.

De eerste afwasmachineHet recht van de vrouw

Aanloop naar de afwasmachine

Die is van ons

Deze hoort in het Rijks, toch Mark?

Prachtige gang in Uffizo

In deze lange gang kan je lekker rolschaatsen

Au

Tja, een koppie kleiner dus.....🫢

koffie in het pand ...

Dit koffiehuis is gezeteld in het pand waar Leo ooit aan Mona is begonnen 😱🎨

Na deze heftige kunstervaringen weer lekker door straatjes geslenterd. Een klein pandje, waar een vioolbouwer zijn werkplaats heeft. Ook dit is kunst. Een stagiair, 'beetje' loenzend 👀 vertelde ons er van alles over.

Idem

Werk van een vioolbouwer

Na de lunch, geen eetfoto's meer voor nu, 😜 nog even in de leerschool geweest. Daar leren de leerleerlingen van de leerleermeester alles over het gelooide leer en wat je van dit leer kunt maken. Daar leer je nog 'ns wat.

Leerschool ...lederTak met verdorde bladeren ... van leer.🤩

Boom met leren 'herfstbladeren. Net echt.

Maarre, tussendoor ook nog even, voorlopig de laatste, kerk bekeken. De Basilica Santa Crocha

Basilica Santa Crocha

Hier liggen de grote kunstenaars begraven. O.a. M&M: Machiavelli en Michelangelo

Laatste kerk vandaag

Een heerlijke avondmaaltijd genuttigd in een restaurant uit 1800 zoveel. En daar was de prijsuitreiking van onze zware ochtend opdracht. De eerste prijs!!!!! Een fles rode wijn. Daar gaan we ergens deze vakantie van genieten.

Morgen via de wijnroute 🤨🫣🚘🍷 naar Sienna.

1. Margriet:
    17 mei 2024
    Jullie "tikken" heel wat "aan" op een dag!
  2. Anneke:
    18 mei 2024
    Mooi Miek, leuk dat we mee mogen kijken… Ik krijg hier al zere voeten… 🤣 Oh, dat zal een splinter zijn…
  3. Lettie Van Dijk:
    18 mei 2024
    Zijn hier schooljuffrouwen op stap of cultuurbarbaren?